2373400040 6931557102 Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική vakirtzianga@gmail.com
Facebook
 
 
 
 
 
 
Χειρουργική Φρονιμίτη


Ο φρονιμίτης ή τρίτος γομφίος αποτελεί το τελευταίο δόντι της μόνιμης οδοντοφυΐας και ανατέλλει φυσιολογικά συνήθως στην ηλικία των 17-23 ετών. 

Πολλές φορές λόγω έλλειψης χώρου ο φρονιμίτης δεν μπορεί να ανατέλλει (εμφανιστεί) στη στοματική κοιλότητα και παραμένει έγκλειστος μέσα στη γνάθο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O Φρονιμίτης και η Κλίση του στη γνάθο

Σε περιπτώσεις στις οποίες ο φρονιμίτης δεν έχει χώρο να στη γνάθο με αποτέλεσμα να σφηνώσει
και να ακινητοποιηθεί κάτω από τα ούλα. 
 
 
 
Ο φρονιμίτης αυτός μπορεί να πάρει μια εγγύς κλίση.
 
 
Ή να είναι κάθετα προς τη ρίζα του τελευταίου δοντιού.
 
 
Να έχει κατακόρυφη κλίση ή να είναι ημιέγκλειστος ώστε να τοποθετηθεί πιο επιφανειακά έτσι ώστε ένα μέρος του να είναι πιο επιφανειακά και το υπόλοιπο να είναι έγκλειστο μέσα στη γνάθο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γιατί ένας φρονιμίτης προκαλεί πόνο;

Όταν ο φρονιμίτης βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο του στόματος, είναι σχεδόν αδύνατο να τον βουρτσίσουμε σωστά και γι’ αυτό αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν περιστεφανίτιδα και εκδηλώνονται με πόνο πρήξιμο κακοσμία και δυσκολία στην κατάποση η περιορισμό στο άνοιγμα του στόματος.
 
 
Τι προβλήματα προκαλεί ένας φρονιμίτης:
  Πόνος, τρισμός, οίδημα, ακόμη και πυρετός θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα της φλεγμονής που περιβάλλει ένα  έγκλειστο δόντι που έχει μερικώς ανατείλει. 
  Σπρώχνει τα υπόλοιπα δόντια με κίνδυνο να τα στραβώσει (συνωστισμός).
  Προκαλεί τερηδονισμό γιατί συσσωρεύονται τροφές.
  Μια κύστη μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται στην περιοχή του  έγκλειστου δοντιού, καταστρέφοντας την κάτω γνάθο και to γύρω οστό
Γιατί να βγάλω έναν φρονιμίτη;
  Για ορθοδοντικούς λόγους.
  Για μείωση του κινδύνου τερηδονισμού παρακειμένων δοντιών.
  Για αποφυγή δημιουργίας περιστεφανίτιδας και δημιουργίας περιοδοντικής νόσου με κίνδυνο να απορροφηθούν τα ούλα και το οστό.
 
 

 


 

 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για να κλείσετε το ραντεβού σας και να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και μια φιλική και ευχάριστη αντιμετώπιση.